Μυστικά για επιτυχημένη ναύλωση

 

Όπως ξαναγράφουμε, η αρχή και το τέλος για μια επιτυχημένη ναύλωση είναι η σωστή προετοιμασία.
Το ταξίδι με σκάφος διαφέρει απο άλλα ταξίδια με φίλους/οικογένεια λόγω της ιδιομορφίας του.
Γι αυτό:

1. Επιλέξτε τον κατάλληλο τύπο σκάφους, ώστε να έχετε τη δυνατότητα χειρισμού του και τα επίπεδα άνεσης που επιθυμείτε.

2. Επιλέξτε εποχή, λόγω της διαφοράς κόστους που προκύπτει, διότι τους μήνες αιχμής τα σκάφη ναυλώνονται ακριβότερα αλλά και διότι δεν θα μπορείτε να δέσετε στα λιμάνια που επιθυμείτε, λόγω μεγάλης κίνησης.Επιπλέον η εποχή και η περιοχή που θα πλεύσετε, πιθανόν τους μήνες αυτούς να επηρεάζεται απο ισχυρούς ανέμους (μελτέμια).

3. Επιλέξτε την περιοχή ναυσιπλοΐας, λόγω των πολλών διαφορών που υπάρχουν στο Αιγαίο, καθώς και τον τύπο διακοπών που θέλετε, απο επισκέψεις σε πολυσύχναστα λιμάνια με νυχτερινή ζωή ή ερημικούς κόλπους για απομόνωση και χαλάρωση.

4. Mην υπερβάλετε τις δυνατότητες και τις γνώσεις σας.
Εάν δεν είστε σίγουρος 200% προτιμήστε ένα ταξίδι με επαγγελματία καπετάνιο, ώστε να γυρίσετε ασφαλείς, χωρίς έξοδα για ζημίες και κυρίως για μέγιστη απόλαυση. Το κόστος των ζημιών σε ένα σκάφος υπερβαίνει το κόστος του καπετάνιου.

5. Ζητείστε και θα λάβετε ενημέρωση απο την εταιρία για όλα όσα θέλετε να ξέρετε, για τις περιοχές που θα επισκεφθείτε.

6. Ενημερωθείτε και καταλάβετε καλά όλες τις λειτουργίες του σκάφους, τις ιδιαιτερότητες του, τον εξοπλισμό του, τα συστήματα ασφαλείας του και όλα όσα θα σας εξηγηθούν κατα την παραλαβή του.Καθώς και οτι γνωρίζετε τους κανόνες ναυσιπλοΐας που ισχύουν στις ελληνικές θάλασσες.

7. Μην υπερβάλετε τις δυνατότητες του σκάφους.

8. Μην ταξιδευετε και μην αγκυροβολείτε με άσχημο καιρό και θάλασσα. Πρίν απο κάθε πλεύση ενημερωθείτε για τον καιρό απο τα λιμεναρχεία, τα Μ.Μ.Ε., το ράδιο, το internet, τους άλλους χειριστές σκαφών.

9. Μοιράστε καθήκοντα, υποχρεώσεις και αρμοδιότητες στο πλήρωμα, ώστε όλοι να ξέρουν τι θα κάνουν σε κάθε στιγμή. Ξεκαθαρίστε απο την αρχή ποιός θα είναι ο καπετάνιος (αν δεν υπάρχει επαγγελματίας), ποιός θα είναι υπεύθυνος και θα παίρνει τις αποφάσεις και οι άλλοι θα εκτελούν, διότι υπάρχει μια παλιά παροιμία που λέει: <<Οι πολλοί καπετανέοι το βουλιάζουν το καράβι>>.

10. Τέλος, επειδή όλα βασίζονται πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και τους χαρακτήρες, επιλέξτε προσεκτικά τα άτομα του πληρώματος, τη συμβατότητα των χαρακτήρων, τη διάθεση να προσφέρουν σε όλες τις δουλειές του σκάφους, τις συνήθειες τους κ.λπ. Υπάρχουν σχέσεις που δυνάμωσαν αλλά και διαλυθηκαν μετά απο διακοπές με σκάφος.

 ΤΙ ΠΑΙΡΝΩ ΜΑΖΙ

Σκάφος σημαίνει καλοκαίρι, ζέστη, θάλασσα, μπάνιο, χαλάρωση άρα λίγες αποσκευές.
Αυτά που χρειάζονται είναι τα τελείως απαραίτητα : γιαλιά, καπέλο, μαγιώ, αντιηλιακό, lotion (γιατί τα λάδια γλιστράνε στο κατάστρωμα), πετσέτες θαλάσσης, 1-2 βερμούδες, 2-3 T-shirt, και το πολύ μια φορεσιά για 1-2 βράδια έξω.                              Προτιμήστε μαλακά σακ-βουαγιάζ και όχι τεράστιες βαλίτσες, λόγω περιορισμένου χώρου.                                                           Τα σκάφη είναι εξοπλισμένα για όλες τις χρήσεις. Επίσης οι προμήθειες σε φαγητά,νερά μπορούν να γίνονται σε μικρές δόσεις σε κάθε λιμάνι.

  


 
 
Copyright © 2011 - sirios-yachts.gr -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr