Οροι ναυλώσεων

 

Τι είναι η φόρμα κρατήσεων
Είναι το 1ο βήμα και το 1ο έγγραφο με το οποίο έρχεστε σε επαφή με την εταιρία για τη ναύλωση του σκάφους.
Προσπαθείστε να είστε σαφείς και ξεκάθαροι σε όλες τις πληροφορίες που συμπληρώνετε,
ώστε και  η πρόταση της εταιρίας να είναι πλήρης.

Τι είναι το ναυλοσύμφωνο
Είναι το συμβόλαιο μεταξύ της εταιρίας και του ναυλωτή, όπου αποτυπώνεται όλη η συμφωνία που γίνεται μεταξύ των 2 μερών και περιλαμβάνει  όλους τους τυποποιημένους όρους, που προκύπτουν απο το δίκαιο της θάλασσας. Ταυτόχρονα επέχει θέση (τρόπον τινά) συμβολαίου.
 Το ναυλοσύμφωνο κατατίθεται στο λιμεναρχείο κατά τον απόπλου, μαζι με την κατάσταση επιβατών.

Τι είναι η λίστα πληρώματος (επιβατών)
Είναι το έγγραφο που δίδεται στο λιμεναρχείο πρίν τον απόπλου, όπου αναφέρονται τα ονόματα, οι διευθύνσεις, οι αριθμοί ταυτότητας (για Έλληνες), ή οι αριθμοί διαβατηρίων (για αλλοδαπούς), ώστε οι λιμενικές αρχές να γνωρίζουν ποιοί επιβαίνουν στο σκάφος, αλλά και σε περιπτώσεις ελέγχων, ατυχημάτων, ασφάλειας κλπ

Τι είναι το inventory list
Είναι η κατάσταση στην οποία είναι γραμμένος όλος ο εξοπλισμός του σκάφους, που παραλαμβάνεται απο τον ναυλωτή και πρέπει να παραδοθεί στην ίδια κατάσταση, χωρίς φθορές ή απώλειες.
Γίνεται λεπτομερής έλεγχος κατα το check-in για την παραλαβή κα το ίδιο κατά το check out για την παράδοση.
Εάν το σκάφος ναυλωθεί με καπετάνιο της εταιρίας, δεν χρειάζεται να γίνει παραλαβή-παράδοση
που είναι αρκετά χρονοβόρα.

Τι είναι η εγγύηση
Είναι το ποσό που προκαταβάλεται πρίν τον απόπλου, απο τον ναυλωτή στην εταιρία και καλύπτει φθορές και απώλειες που μπορεί να γίνουν κατά τη χρήση του σκάφους και δεν πληρώνονται απο την ασφάλεια, λόγω της απαλλαγής που περιέχουν όλα τα συμβόλαια σκαφών μέχρι ένα ποσό, που διαφέρει σε κάθε περίπτωση. Ακόμη μπορεί να καλύψει ενδεχόμενη παράλειψη ή άρνηση του ναυλωτή να παραδώσει το σκάφος με γεμάτη δεξαμενή καυσίμου, όπως και την παράδοση σε άλλο λιμάνι εκτός βάσης κλπ.
Το ποσό της εγγύησης δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαφέρει απο σκάφος σε σκάφος και απο εταιρία σε εταιρία.
Εφ’όσον όλα πάνε καλά η εγγύηση επιστρέφεται αμέσως στον ναυλωτή κατα τον κατάπλου.
Η εγγύηση μπορεί να είναι σε μετρητά ή με χρήση πιστωτικής κάρτας.

Πότε αρχίζει – Πότε τελειώνει η ναύλωση
Ανάλογα με την πολιτική της κάθε εταιρίας η ναύλωση ξεκινάει απο ώρα 17.00 -19.00 της 1ης ημέρας και λήγει στις 08.00 - 10.00 της τελευταίας ημέρας, διότι πρέπει να μεσολαβήσουν οι διαδικασίες με τον απόπλου-κατάπλου (λιμεναρχείο), η παραλαβή-παράδοση, ο έλεγχος και ο καθαρισμός του σκάφους, για την επόμενη ναύλωση.
Γι αυτό πρέπει ο ναυλωτής να φροντίσει έως το βράδυ της παραμονής της παράδοσης να βρίσκεται στη βάση του σκάφους ή πάρα πολύ κοντά σ’αυτήν, ώστε να μήν χρεωθεί με έξοδα καθυστέρησης, αλλά και να μην χαλάσει την 1η ημέρα των επόμενων ναυλωτών, που θα περιμένουν να παραλάβουν το σκάφος.

Τι καλύπτει η ασφάλεια του σκάφους

1. Υλικές ζημίεςαπό ατύχημα.
2. Θάνατο & σωματικές βλάβες επιβαινόντων από ατύχημα..
3. Υλικές ζημίες επιβαινόντων από ατύχημα.
4. Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης .

Η κάθε ασφάλεια και για κάθε τύπο σκάφους ορίζει μια απαλλαγή ασφάλισης, για μικροζημίες, τις οποίες δεν πληρώνει, γι αυτό και υπάρχει η εγγύηση που καταβάλλει ο ναυλωτής.
 


 
 
Copyright © 2011 - sirios-yachts.gr -- ΚατασκευΞ® ΙστοσελΞ―δων by infocus.gr